Tollerfestival 2015

13e TOLLERFESTIVAL 30 mei 2015

 

WEGWERKZAAMHEDEN A1 - WEES OP TIJD

 

Voor de 13e achtereenvolgende keer organiseert de Vereniging het Tollerfestival. Dit keer zal het festival worden gehouden op zaterdag 30 mei 2015. Na vele jaren in Bergen op Zoom te gast te zijn geweest, wordt het festival dit jaar op het terrein van AKC Apeldoorn (Apeldoornse Kynologen Club) gehouden. Het zal even wennen zijn voor menigeen, maar het wordt ook daar ongetwijfeld weer een leuke dag waar iedereen die lid is van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, de kans heeft om zijn/haar Toller(s) te showen aan keurmeesters én publiek. Ervaring hiervoor is niet vereist! Het is jaarlijks een druk bezochte dag die u bijna niet mag missen. Er zijn veel nieuwe en oude bekenden. Vaak treft u ook de familie aan van uw Toller(s). Leuk dus om bijv. de nestgenoten weer eens te zien.

 

* * * INSCHRIJVEN VOOR DEELNAME IS NIET MEER MOGELIJK * * * 

 

Keurmeesters
Keurmeesters dit jaar zijn mevrouw Yvonne Burchell (reuen) en de heer Nicholas Burchell (teven).

 

Deelname
Voorwaarde voor inschrijving is, dat uw Toller een stamboom heeft. De zeer jonge Tollers (vanaf 8 weken) die hun stamboom nog niet hebben ontvangen kunnen het stamboomnummer opvragen bij hun fokker. De klasse-indeling staat in de tabel weergegeven. Een hond kan maar één keer mee doen in de klasse 1 t/m 11. Wel kan een hond vervolgens nog in de klasse 11 t/m 16 meedoen, ook hiervoor dient de hond vooraf te worden ingeschreven.

 

Ook voor niet-leden!
Ook personen die geen lid zijn van onze vereniging zijn welkom om deel te nemen aan het festival. U dient in dat geval wel een toeslag van EUR 10,= per inschrijving te voldoen. U krijgt dit bedrag overigens van ons terug wanneer u ter plekke besluit om lid van de vereniging te worden.

 

Maximaal aantal deelnemers!
Er geldt een maximaal aantal deelnemers aan het festival. Wanneer het aantal van 140 deelnemers voor de uiterste inschrijfdatum is bereikt, zal de inschrijving gesloten worden. U kunt zich dan niet meer inschrijven! Wees daarom snel met uw aanmelding!

 

Een leuke dag uit!
Naast het keuren zijn er ook diverse standjes waar honden artikelen verkrijgbaar zijn.

Ook het Verenigingswinkeltje TollerThings ontbreekt op deze dag natuurlijk niet. En wat dacht u van een loterij waar hele leuke (Toller)dingen te winnen zijn?! Ook dit jaar weer de felbegeerde Tinnen Toller! Daarnaast hebben wij ook weer onze spectaculaire jaarlijkse Tollerrace.

Een impressie van het tollerfestival 2014 kunt u elders op deze site lezen en zien.

Tips
Wat is handig om op de dag zelf mee te nemen?

  • dierenpaspoort
  • een veiligheidsspeld om uw loopnummer op te spelden
  • kam en borstel (voor de hond)
  • poepzakjes (we verwachten van u dat u de "ongelukjes" van uw hond opruimt, laat uw Toller voor het betreden van het terrein en in de pauze goed uit!!!)
  • een drinkbak en eventueel voer
  • een stoeltje
  • een tent, paraplu of parasol om uw Toller uit de zon of regen te houden
  • eventueel een showlijntje om uw hond op zijn best te laten zien
  • en natuurlijk.... uw Toller

Zorg dat uw hond netjes geborsteld, geknipt en/of gewassen is. Denk ook aan het overtollige haar op voeten en oren. Neem het inentingsboekje van uw hond mee. Meld u op de dag zelf meteen bij het secretariaat om uw nummer en catalogus op te halen.

Honden dienen op het gehele terrein te allen tijde aangelijnd te zijn!

 

Komen kijken?
Honden van leden die niet ingeschreven zijn voor het festival zijn ook toegestaan. Niet-leden die op deze dag willen komen kijken zijn natuurlijk van harte welkom.

Per gezin krijgt u dan 1 catalogus.


BELANGRIJK
De inschrijving sluit op 16 mei 2015. U ontvangt een bevestiging als u per email ingeschreven hebt. De keuringen beginnen om 10.00 uur. KOM VOORAL OP TIJD! Let zelf op wanneer u aan de beurt bent in de ring. Uw nummer wordt NIET omgeroepen als u niet op tijd aanwezig bent bij de ring!


Tot slot nog even een aantal dingen op een rijtje...

Wanneer? Zaterdag, 30 mei 2015

Waar? Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, 7327 GX  Apeldoorn

Wat is er voor de "innerlijke" mens?

Er is van alles verkrijgbaar, zowel warme als koude hapjes.

 

Inschrijven?

* * * INSCHRIJVEN VOOR DEELNAME IS NIET MEER MOGELIJK * * * 

 

Vragen?
Neem dan contact op met : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens op 30 mei op het Tollerfestival 2015

 

 

OPROEP: wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het evenement. Heeft u daar tijd voor en zin in? Neemt u dan svp contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is tevens het adres voor al uw vragen over het tollerfestival in het algemeen.